Yves van Immerseel: organisator

Ik ben Yves Van Immerseel, echtgenoot van Annick en trotse papa van Lotte en Milla. Mijn ouders zijn in 1976 een zelfstandig bedrijf gestart in verwarming en sanitair. Van opleiding ben ik electro-technicus. In 1993 moest ik genoodzaakt de firma verderzetten samen met mijn 2 broers na het overlijden van vader. Sindsdien hebben wij met hart en ziel de firma verder uitgebouwd met elektriciteit en ventilatie als toemaatjes.

 

Omdat dat nog niet genoeg was, hebben Annick en ik beslist om een Kinderopvang over te nemen waar onze oudste dochter al wel is naar toe ging. 1tje werd 2, 2 werden er 3 en zo zijn we op zeer korte tijd (misschien achteraf bekeken “te korte tijd”) explosief gegroeid naar wat we nu zijn. Een mooie groep met verschillende mooie locaties. Een groot team met stuk voor stuk mensen met het hart op de juiste plaats.

 

In mei 2017 heb ik de beslissing genomen het familiebedrijf achter mij te laten en volledig met de Kinderopvang en de Catering verder te gaan. Na 3 jaar avondschool heb ik mij kunnen omscholen tot kok. Ik zorg, samen met een team enthousiaste mensen, voor de dagdagelijkse verse maaltijden. Dit zowel voor kindjes als voor volwassenen. Neem zeker een kijkje op onze website (Milo-catering) voor meer informatie. Niet alleen onze eigen opvang wordt bevoorraad maar ook nog een aantal kinderdagverblijven al dan niet in de buurt.

 

Mijn taak in de Kinderopvang omvat de opvolging van de gebouwen. Met andere woorden het volledige technische aspect. Hieronder is te verstaan: zorgen dat tijdig de keuringen gebeuren, de Brandweercontroles en de grotere werkzaamheden. De kleine klusjes, die vroeger voor en na de uren gedaan werden (meestal samen met een deel van de medewerker en de echtgenoten), worden nu gebundeld en uitgevoerd door een externe klusjesdienst.

 

Ik hoop jullie ergens te ontmoeten in één van onze locaties.

Pedagogisch beleid

Onze pedagogisch beleid is vooral afgestemd op de interesse, de belevingswereld, het ontwikkelingsniveau en de toestand van de kinderen. Ieder kind ontvangt zodoende ontwikkelingskansen op maat, waardoor deze zo optimaal mogelijk verlopen.

Dit volgens de 6 dimensies van de pedagogische norm Memo-Q

 • Welbevinden
 • Betrokkenheid
 • Emotionele ondersteuning
 • Educatieve ondersteuning
 • Omgeving
 • Gezinnen en diversiteit

 

Door te werken met het Memo-Q document kunnen we als organisatie perfect onze pedagogische kwaliteit meten en monitoren. Hierdoor kunnen we heel makkelijk bijsturen waar nodig is.

Om te kijken hoe elk kind individueel dit ervaart gebruiken we het ZIKO-VO instrument. Met dit instrument kunnen we kijken hoe de kinderen zich in onze opvang voelen en of ze geboeid bezig zijn. Zo kunnen wij als opvang afstemmen op wat de kinderen nodig hebben.

ZIKO-VO geeft ons een eenvoudige en betrouwbare kijk op hoe de kinderen zich in de opvang voelen. We gaan na in welke mate de kinderen zich in de opvang thuis voelen (welbevinden) en in welke mate ze van de activiteiten genieten en geboeid bezig zijn (betrokkenheid).

Met het ZIKO-VO kunnen we onze aanpak in onze opvang gericht verbeteren.

Ons pedagogisch beleid bevat ook een belangrijk “wenbeleid”. Ons wenbeleid is opgenomen in ons huishoudelijk reglement. Door een uitgewerkt wenbeleid te hebben, maken we het mogelijk om de overgang van de thuissituatie naar de opvang geleidelijk te laten verlopen. Hierdoor zal het kind minder stress ervaren. Het kind kan wennen aan een nieuwe omgeving, geuren, geluiden, stemmen van de begeleiding, een ander ritme…..

Tijdens het wenbeleid is het ook belangrijk dat we de vertrouwensrelatie tussen kind, zijn ouders en de begeleider laten groeien. Ook gebruiken wij de wenmomenten om met de ouders praktische info uit te wisselen over het dagritme en de gewoontes van het kind en over de werking van de opvang.

In ons pedagogisch beleid hanteren onze begeleiders de visie van Positief opvoeden. Elk kind is uniek. In het positief opvoeden hanteren wij 5 principes die een kind alle kansen geven om zich veilig te voelen zodat het zelfzeker op verkenning kan gaan.

 • Al onze begeleiders werken aan een ondersteunende en warme relatie met het kind
 • Al onze begeleiders kijken positief naar de kinderen
 • Al onze begeleiders hebben realistische verwachtingen
 • Al onze begeleiders geven veel complimentjes aan de kinderen en reageren duidelijk op wat de kinderen doen
 • We zorgen goed voor mekaar

Heb je vragen?

contacteer ons

Over ons

Het Malterieke behoort tot de groep Kinderopvang in je buurt.


Het Malterieke
Leuvensesteenweg 350

3190 Boortmeerbeek

Tel: 015/64.68.00   
info@kinderopvanginjebuurt.be 

Ondernemingsnummer: 759.909.579

Openingsuren

Het Malterieke is alle werkdagen open van 7.00u tot 18.00u.

Indien nodig kunnen de ouders nog gebruik maken van de flexibele opvang van 6.30 u – 20.00 u, mits bijbetaling.

Een rondleiding aanvragen

Een rondleiding in 1 van onze kinderdagverblijven,

vul hier het aanvraagformulier in